Endless Art Taksim

Sanat 'Ev'i

Endless Group, 8000 yıllık geçmişiyle yaşayan açık hava müzesi Istanbul’un kalbi Taksim’de sanatın farklı alanlarının aynı anda deneyimlendiği, sanatseverlerin günün sonunda ev sıcaklığında konaklayabilecekleri bir kültür sanat merkezini kente kazandırdı. Endless Art Taksim, süreli sergilerden tiyatro, konser ve seminerlere, birbirinden farkı beden atölyelerinden söyleşi, panel ve konferanslara coğrafyanın kültür sanat başkenti Istanbul’a farklı, yepyeni bir deneyim sunuyor.

Endless Art Hall

Endless Art Taksim’de, çağdaş sanatın güncel örnekleri Endless Art Hall’de bir araya geliyor. Düzenlenen süreli sergilerde görsel sanatların dikkatleri üzerinde toplayan çalışmaları Endless Art Hall’da izleyiciyle buluşuyor. Ülkemiz kültür hayatına yön vermiş, uluslararası alanda başarıları kanıtlanmış isimlerle, günden güne yıldızı parlayan genç sanatçıların çalışmaları aynı çatı altında bir araya geliyor. Sanatseverler, sergilere paralel gerçekleştirilen etkinliklerde sanatçıların sadece çalışmalarını değil kendilerini de yakından tanıma fırsatı buluyor. Endless Art Taksim, salonlarla sınırlı kalmadan mekânla da bütünleşen sergileme düzeniyle sanatı yaşamın bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor.

Endless Art Stage

Şehrin kültür sanat hayatına yön veren en güncel tiyatro oyunları Endless Art Stage’de hayat buluyor. Seyirciyle güçlü bağlar kurmuş, ilgiyle izlenmiş eserlerden, kimi zaman Stage’ye uygun olarak uyarlanmış deneysel yaklaşımlar sahnede kendine yer buluyor. Ses sanatçıları ve farklı gruplar Batı klasiğinden, Doğu’nun egzotik tınılarına iki kıta arasına Stage’de melodik köprüler kuruyor. Kimi zaman Stage, seminer, panel ve söyleşilerde dinleyicileri düşüncenin engin ufuklarına yolculuklara çıkarıyor. Modern ses ve ışık sistemine sahip Endless Art Stage’nin 130 koltuğa kadar arttırılabilen izleyici bölümü, seyyar özelliği sayesinde etkinliklere göre yeniden düzenlenebiliyor.

Endless Art Atolye

Sanatın mola vermediği Endless Art Taksim, misafirlerini bedenlerini tanımaya çağırıyor. Endless Art Atolye’de gerçekleştirilen beden atölyelerinde katılımcılar performans sanatçılarının eşliğinde beden sanatının sadece izleyicisi değil, bir parçası haline geliyorlar. Günün farklı saatlerindeki yoga seanslarında katılımcılar saygın eğiticilerle birlikte bedenin sınırsızlığını keşfediyor. Grup çalışmalarında modern dansın ritimleri bedeni eğitirken, zihnin hayatın yorgunluklarından uzaklaşmasını sağlıyor. Pilates gibi sportif etkinliklerde katılımcılar sanat dolu bir ortamda bedenlerini zinde tutmanın eşsiz deneyimini yaşıyor. Atolye, yaratıcı drama çalışmalarında insanın kendini tanımaya başladığı içsel yolculukların mekanı haline geliyor. Endless Art Taksim kültür ve sanatı farklı bir deneyimle yaşamaya, hayata sanatla uyanmaya davet ediyor.

20 Eylül'de Açılıyor