Kimlik: Barınılan Yer

ENDLESS ART TAKSİM, 20 EYLÜL TARİHİNDE “KİM’LİK: BARINILAN YER” PROJESİYLE KAPILARINI AÇIYOR

Endless Art Taksim, Açılış Sergisi: Kim’lik: ‘Barınılan Yer’

20 Eylül – 18 Kasım 2017

Endless Art Taksim, 8000 yıllık geçmişiyle yaşayan açık hava müzesi İstanbul’un kalbi Taksim’de sanatın farklı alanlarının aynı anda deneyimleneceği, sanatseverlerin günün sonunda konaklayabilecekleri farklı bir ‘Sanat Ev’ini kente kazandırıyor. Görsel sanatlardan tiyatroya, konserlerden beden atölyelerine sanatın farklı disiplinlerine özel alanlar sunan Endless Art Taksim, 15. İstanbul Bienali, Komşu Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilecek “Kim’lik: Barınılan Yer” başlıklı projeyle kapılarını sanatseverlere açıyor.

Konaklama hizmetlerinin de verildiği bir ‘Sanat Ev’i yaklaşımıyla alışılmışın dışında bir sanat merkezi deneyimi sunan Endless Art Taksim’in ilk konukları 15.İstanbul Bienali’nin Türkiye dışından katılımcı sanatçıları oldu. Endless Art Taksim aynı dönemde gerçekleştireceği komşu etkinliklerin yanı sıra 15. İstanbul Bienali’ne konaklama hizmetleriyle de destek veriyor.  

Endless Art Taksim “Kim’lik: Barınılan Yer” başlıklı açılış sergisinde sanatçının kendi varoluşuyla aynı zamanda coğrafyanın kültürel kim’liğini de var edişini görünürleştirmeyi amaçlıyor. Kendi varlığını inşa etmeye yönelik her yaratımın isteyerek ya da farkında olmaksızın toplumun kültürel yaşantısını şekillendiren taşlardan oluşunun izleri sürülüyor. 

Öte yandan sanat kurumu kim’liğinin görünme, görünürleşme bağlamında sanatçının kim’liğine olan etkileri, aynı çatı altında bir araya geliş biçiminde yapıtın kurum kim’liğini inşa etmekteki işlevi karşılıklı var oluş ilişkisi içinde ele alınıyor.  Tüm bu var oluş döngüsü, özellikle günümüzde toplumun kültürel kim’liğinin sanat bağlamında dolaysız bir belirleyicisi haline geliyor.

Kim’liğin siyasi ya da coğrafi sınırlamalardan bağımsız biçimde, ethos kavramı çerçevesinde ele alındığı projede, ethos kelimesinin Yunanca karşılığı olan “barınılan yer” bağlamı, aynı zamanda Endless Art Taksim’in konaklanabilen Sanat Ev’i özelliğine de gönderimde bulunuyor.

 

Endless Art Hall başta olmak üzere tüm sergileme alanlarını kapsayan sergide;

Ahu Akkan, Ali Alışır, Ali Kotan, Arzu Başaran, Aslı Torcu, Bahri Genç, Balkan Naci İslimyeli, Barış Cihanoğlu, Bedri Baykam, Bubi, Deniz Sağdıç, Ergin İnan, Genco Gülan, Gülşah Bayraktar, Hanefi Yeter, Horasan, İhsan Oturmak, Kadriye İnal, Koray Ariş, Mahmut Aydın, Şahin Domin, Şinasi Göktürkler, Yusuf Taktak kim’liği esas alan çalışmalarıyla yer alırken Pınar Derin Gencer, “Between Waves“ isimli performansını açılış günü ve sergi süresince duyurulacak farklı zamanlarda gerçekleştirecektir.

Endless Art Taksim’in de açılışının gerçekleştirileceği “Kim’lik: Barınılan Yer” sergi açılış kokteyli 

20 Eylül 2017, Çarşamba günü, Saat: 19:00’da Endless Art Taksim’de.

Tüm sanatseverler davetlidir.

 

  • 20-Sep-2017 - 18-Nov-2017
  • Sergi etkinlikleri ücretsizdir.