Özge Yıldırım ile Nefes Atölyesi

Nefes, hayatımızın kaynağı ve yaşam gücümüzdür. Nefes alışverişi; vücudumuzun en önemli ihtiyacı olan oksijen ve karbondioksit değişimini sağlar. Nefes ile edindiğimiz oksijen; hücrelerin yenilenmesi, bedenin hareketini sağlayan enerjinin yakılarak oluşması, beynin düşünebilmesi için önemlidir. Nobel ödüllü Dr. Otto H. Warburg, kanserin temelinde yatan sebebin oksijen eksikliği olduğunu tespit etmiştir.

Nefes alma eylemindeki yetersiz oksijenlenme; zihinde bulanıklığa, negatif düşünceye,odaklanamamaya, bedende yorgunluğa yol açar. Alınan nefesin şekli (sık sık nefes alma, yetersiz- sığ nefes alma, nefesi tutma, nefesin tıkanması) psikolojimizin zeminini oluştururken, yaşam kalitemizin de önemli bir parçasını oluşturur.

Yaygın olan nefes alma alışkanlığında karşımıza çıkan nefes, “göğüs nefesi” diye adlandırılıyor. Göğüs kafesinin açılması ile sınırlı olan bu nefes ile vücudumuza ortalama 500-700 cc. oksijen girerken, yardımcı ve destekleyici kasların kullanımıyla (diyafram, kaburga arası ve sırt) alınan nefesteki oksijen miktarı 2500-3000 cc.ye yükseliyor.

Beraber olacağımız bu atölye; bu kasları fark ederek, limitli olan nefes alışkanlığınızı değiştirmek, vücudunuza alacağınız oksijenin oranını, doygunluğunu ve verimini artırmak, bilinçli ve sağlıklı bir nefes alma alışkanlığı edinmenize yardımcı olma amacındadır. Edineceğiniz yeni nefes alışkanlığıyla, panik atak, migren, kekemelik, uyku bozukluğu, odaklanamama sorunu , bedende  sürekli yorgunluk hali gibi hayatınızı olumsuz etkileyen durumlar karşısında nefesin gücünü fark edeceksiniz.

 

Atölyenin İçeriği

-Beden ve nefes ilişkisi

-Bedeni gevsetme

-Beden ve nefes farkındalığı

-Diyafram ve yardımcı kasları fark etme-Diyafram geliştirme egzersizleri

-Bölgesel nefes egzersizleri (sırt ve kaburga arası kaslar)

-Nefes denetimi egzersizleri

-Sıralı-Zamanlı Nefes Egzersizleri

-Nefes ile vücuttaki stres noktalarını yok etme ve derin rahatlama

-Pranayama nefes teknikleri

-Meditasyona geçiş

-Nefes-ses/rezonans egzersizleri

-Sağıltıcı ses çalışması

 

Atölyeye en az 1-2 saat önce yemek yemiş olarak, beli sıkmayan rahat kıyafetlerle gelmenizi öneririz. (Boyun fıtığı olan katılımcıların yanlarında havlu bulundurmaları da önerilir.)

 

21 Nisan Cumartesi

14:30-17:30

 

 

*Ücretli Etkinliktir

Detaylı bilgi ve rezervasyon : 0212 232 80 80

  • 21-Apr-2018 - 21-Apr-2018