Geleceğe Dönüş: Performans Sanatı

İSTANBUL PERFORMANCE ART’IN ORGANİZE ETTİĞİ “GELECEĞE DÖNÜŞ: PERFORMANS SANATI” PANEL SERİSİNİN İLKİ 23 KASIM 2017 TARİHİNDE ENDLESS ART TAKSİM’DE GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.

 

Endless Art Taksim’de, “Geleceğe Dönüş: Performans Sanatı” Paneli

Istanbul  Performance Art’ın organize ettiği paneller serisinin ilki ‘Geleceğe Dönüş: Performans Sanatı’ başlığında sanat yazarı/akademisyen/AICA Türkiye Başkanı  Fırat Arapoğlu, sanatçı/akademisyen İnsel İnal  ve sanatçı/küratör/Istanbul Performance Art  kurucu direktörü Pınar Derin Gençer tarafından Endless Art Taksim iş birliği ile 23 Kasım tarihinde gerçekleştirilecektir.

1960’lı yıllardan bu yana ağırlıklı yer tutan Performans Sanatı zaman, mekan, sanatçının bedeni ve sanatçı ile izleyici arasındaki ilişki olmak üzere dört ana elementin birlikteliğinden doğar. Mesajın yerine süreç, sözün yerine beden geçer. Bir kez yapılır ve tekrarı yoktur. Sanatçı ve katılımcısı için geçici, özgün, tekrarlanamayan ve kaydedilemeyen bir deneyim yaşamak, yalnızca bir an için var olmak ve izleyicisinin belleğinde varlığını sürdürmektir aslolan. Disiplinlerarası yaklaşımı ile müzik, dans, şiir, tiyatro, video gibi diğer sanat alanlarını kapsayan bir ifade tarzını inşa eder. Performans Sanatı  ile özne-nesne, bakan-bakılan, gösterge-gösterilen ayrımları sorgulanmaya, sınırlar muğlaklaşmaya ve roller  yer değiştirmeye başlamıştır.

Bu panelde doğası gereği nesne temelli olmayan, deneyime dayalı icra edilen Performans Sanatı’nın bugün ve geleceğe dair konumlandırılması, beden-mekan ilişkisi, dokümantasyon ve arşivlenme sorunları üzerinde durulacaktır.

Endless Art Taksim ve İstanbul Performance Art iş birliği ile gerçekleştirilecek “Geleceğe Dönüş: Performans Sanatı” başlıklı panele tüm sanatseverler davetlidir

Konuşmacılar : Fırat Arapoğlu, İnsel İnal, Pınar Derin Gençer

Tarih : 23 Kasım 2017

Saat  : 19:30-20:30

Panele katılım ücretsizdir.

 

  • 23-Nov-2017 - 23-Nov-2017