Ses Atölyesi-İlknur Güneş

SES ATÖLYESİ –İLKNUR GÜNEŞ

“SESİN HAREKETİ”
“Ses, yaşantımızda önemli rol oynar. Toplumla olan ilişkilerimizde ve sahnede eğitilmiş bir sesin etkisi büyük olur. İnsanda bulunan ses aygıtının, fiziksel ve fizyolojik ve psikolojik yönden, çok çeşitli tonlamalar, tınılar, ses bükümleri meydana getirmesi nedeniyle, gerçekten olağanüstü bir yapılış ve işleyişi vardır. Onunla düşüncelerimizi, coşkularımızı ve en küçük duygularımızı anlatabiliriz. Ses aygıtının incelenmesi, birçok müzik aletinin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Müziğin, duyguların, coşkuların seslerle anlatıldığı bu güzel sanatın, doğmasında en büyük pay insan sesinindir. Düşüncemiz ya da duygumuz istediği kadar parlak ve güçlü olsun, eğer onu cılız, tembel, yorgun, bezgin bir sesle söylersek, o düşünce tüm parlaklığını yitirip soluk bir hal alır, matlaşır. Bu nedenle, sesimizi canlı ve enerjik ve düşüncelerimizi, söylediklerimizi kastederek kullanmamız gerekir. Enerjiden yoksun, cılız bir ses, dinleyen kişi ya da seyirciler üzerinde olumsuz bir etki yaratır. Doğru ses kullanımı ile sesimizdeki sorunları çözebilir, kendinizi iyi ifade edebiliriz”

ATÖLYE İÇERİĞİ

1.Sesi özgürleştirmek
Ses kullanımında fizyolojik ve psikolojik engelleri tespit edip ses kullanımında rahatlamak, sesin güvenli ve kontrollü çıkmasını sağlamak
2. Ses kullanımı
Ses egzersizleri ile sesi doğru şekilde, yormadan kullanmayı öğrenmek
3.Sesini keşfetmek
Sesinin özelliğini ve sesteki keşfedilmemiş tonları keşfetmek
4. Ses- nefes ilişkisi ve Ses ve beden ilişkisi
Sesin iyi çıkması için nefes egzersizleri ve diyafram kullanımı ile sesi desteklemek ve bedenin sese uyum sağlaması için ses- beden hakimiyetini güçlendirmek. 
Bedenin sese, sesin bedene eşlik etmesini ve uyumlu olmasını sağlamak...
Kendini doğru ifade edebilmek…
5. Sesin hareketi, hareketin sesi ilişkisi üzerine egzersizler yaparak ses hareket koordinasyonunu güçlendirmek
“İkinci aşama advance çalışmalar”
6. Oyunculukta ses kullanımı
Oyunculuk çalışmaları ile sesin kullanımında ustalaşmak, duygu ve ses ilişkisi…
7. Ses tasarımı
Ses ile hareketin ögelerinin benzerliklerini keşfederek, ses ve hareket üzerine yaratıcılık çalışmaları

NOT: Oyuncular için ezber ya da okunacak bir tirad, oyuncu olmayıp sesi konusunda kendini geliştirmek isteyenler için okumak istedikleri bir metin getirmeleri istenmektedir.

24 Nisan Salı         19:00-22:00


*Ücretli Etkinliktir

Detaylı bilgi ve rezervasyon için: 0212 232 80 80
e-mail: info@endlessarttaksim.com

  • 24-Apr-2018 - 24-Apr-2018